Ruoki innostusta viestinnällä

Miksi työyhteisöt tarvitsevat lisää innostusta? Kuinka johtaa innostusta ja ruokkia sitä viestinnän keinoin? 

Näistä asioista keskustelimme Hyppytunti-pikawebinaarissa kesäkuussa 2022. Katso tallenne, jossa tapaat
vuorovaikutusvalmentajamme Pauliina Perttulin ja osakkaamme Pauli Aalto-Setälän. Hyppytunnin juonsi osakkaamme Salla Syrman.
 

Näistä avainasioista keskustelemme tallenteella:

  1. Innostusta johdetaan viestinnällisesti. Siksi johtajien ja esihenkilöiden viestintätaidot ovat ratkaisevan tärkeät.
  2. Luo ihmisille paikkoja tulla kuulluksi: foorumeja kohtaamisille, jossa oppiminen, yhdessä kehittäminen ja uteliaisuus saavat tilaa.
  3. Jokaisella yksilöllä on vastuu omasta viestintäkäyttäytymisestä. Luo innostusta keskustelu kerrallaan ja korosta myös jokaisen omaa roolia.
  4. Oman työn merkityksellisyyden ymmärtäminen vaikuttaa innostuksen kokemukseen. Siksi kannattaa satsata vision ja merkityksen kirkastamiseen, työhön kytkemiseen ja sanoittamiseen.
  5. Tee empatiasta viestinnän sisältöjen ja sävyn lähtökohta: kuuntele ja selvitä, mikä ihmisiä motivoi. Luovu olettamisesta.

"Empatia on avain toiseen ihmiseen", muistutti Pauli Aalto-Setälä. "Kaikki lähtee yksilön oman roolin ymmärtämisestä ja sen merkityksen korostamisesta. Tämän jälkeen voimme innostaa toiminnalla muita."

"Viestijät, luopukaa olettamisesta. Perustakaa työnne tietoon, kyselyyn ja kuunteluun. Olkaa uteliaita. Jos haluat innostaa viestinnällä, ensin on tiedettävä, mistä ihmiset innostuvat", Pauliina Perttuli opasti.

Kaipaako työyhteisönne lisää innostusta? Kutsu avuksi innostamisen ammattilaiset, Pauli Aalto-Setälä ja Pauliina Perttuli!

Innostavan viestinnän työpajassa saat vastauksia kysymyksiin:

  • Mitä innostus on ja miksi se on tärkeää?
  • Mitä meistä jokainen voi tehdä viestijänä innostuksen lisäämiseksi?
  • Miten innostusta voisi lisätä juuri meillä?

Työpajassa tutkimme innostusta osallistujien oman työn näkökulmasta ja käytännönläheisellä otteella 

−keskustellen ja harjoitellen. Syvennymme innostusta rakentaviin toimintatapoihin ja niihin tekoihin, joita kaikki meistä voivat toteuttaa vuorovaikutustilanteissa. 

Laita viestiä, niin jutellaan lisää!

 

Tapahtuman tiedot

Aika: 14. kesäkuuta 2022