DALL·E 2023-11-23 16.24.01 - Abstract background in a cartoon style for a web page, size 1920x1080px, featuring shapes that resemble bright, shimmering glitter dust. Use warm Chri

Kaikulaisten käärimää: joulun parhaat aineettomat lahjat

Lahjapaperi rapisee – paljastuuko sieltä pehmoinen resepti, kovimmat voimabiisit, lempeä elämyslahja vai menneen vuoden paketoiva harjoitus? Kokosimme parhaat aineettomat vinkkilahjamme ja käärimme ne rakkaudella sivuksi kaikille asiakkaille, kumppaneille ja ystäville 

DALL·E 2023-11-23 10.41.09 - Cartoon-style image of headphones and a playlist for power music, using colors like dark green, gold, white, and a touch of red. The headphones should

Voimabiisiemme soittolista 

 Katariina Ahonen, toinen Kaiun toimitusjohtajista
"Käytän
musiikkia apuna, kun haluan latautua johonkin oikein haastavaan työtehtävään. Siksi kokosin lahjaksi soittolistan, jolle kaikulaiset saivat nimetä omia voimabiisejään. Tästähän tuli aika mahtava sekoitus eri genrejä ja artisteja. Nämä sopivat hyvin loppuvuotta tahdittamaan tai uuden vuoden alkuun. Kun listan laittaa soimaan, tulee sellainen fiilis, että nyt lähtee! Paina play täällä! "

DALL·E 2023-11-23 10.47.42 - Cartoon-style image of pasteis de nata pastries with a lighter crust, adding some Christmas elements and sparkle. The pastries should appear golden-br

 

Joulun lämpöisin
Pastéis de Nata
-resepti 

Kasper Stenbäck, Kaiun toinen toimitusjohtaja
"En leivo oikeastaan ollenkaan. Viitisen joulua sitten päätin kuitenkin kokeilla, koska joskus on hyvä tehdä jotain aivan tavallisesta poikkeavaa. Etsin portugalilaisten leivosten reseptin. Siitä se sitten lähti, ja nykyään teen niitä joka joulu. Resepti ei ole mikään hankala. Nappaaa täältä testattavaksi yksi pariin otteeseen tuunattu versio."

Paketoi vanha vuosi, unelmoi uusi vuosi
-kirjoitusharjoitus

Salla Syrman, valmentaja, osakas
"Loppuvuonna 2008 istuin junassa Etelä-Euroopassa ja muistelin vuotta, joka oli ollut mullistuksia täynnä. Halusin käydä kuluneet kuukaudet mielessäni läpi ja miettiä, mitä olin oppinut. Tästä tilanteesta syntyi kirjoitusharjoitus, joka sopii hyvin siirtymäriitiksi vuoden loppuun. Tuokoon alla oleva harjoitus uuteen vuoteesi oivaltamisen iloa!"

 

DALL·E 2023-11-23 10.52.25 - Cartoon-style image of a Christmas-themed notebook and a pen on a table, with the pen lying beside the notebook. The notebook should display holiday m

 

Vuodenvaihteen kirjoitusharjoitus
 • Ota kynä ja lehtiö käteen rauhallisessa kirjoituspaikassa.

 • Aloita tammikuusta 2023: Mikä oli kuukauden mieleenpainuvin tapahtuma? Kohtasitko ihmisen, joka vaikutti? Muistatko oppineesi jotain erityistä? Mikä leimasi tuota kuukautta? 

 • Käy näin läpi jokainen kuukausi ja kirjoita tärkeimmät muistamasi asiat ylös. 

 • Kun olet muistellut kaikki kuukaudet, lue teksti läpi. Toistuiko vuodessasi samoja teemoja? Mitkä olivat vuoden yllättävät käänteet ja miten ne vaikuttivat sinuun? 

 • Lopuksi kirjoita vielä yksi teksti. Älä ajattele liikaa, vaan tuota tajunnanvirtaa: Mitkä asiat tekisivät sinut onnelliseksi vuonna 2024? Jos kaikki olisi mahdollista, mitä tekisit?

  Jos haluat, voit ympyröidä tuosta tekstistä avainsanoja ja tehdä niistä kortin, jota katsot joka päivä.
   DALL·E 2023-11-23 10.56.15 - Cartoon-style image of a Finnish sauna by the lakeside, enhanced with warmer tones of dark green, gold, white, and a touch of red. Make the image more

 

Vuodenvaihteen tunnelmallisimmat talviuintipaikat 

Rosanna Lyytinen, valmentaja
"Mikä voisi olla parempi tapa jättää tämän työsyksyn jumit ja pulmat kuin nauttia kuumista löylyistä ja astua kylmään veteen? Suomen tunnelmalliset talviuintipaikat ovat tarjonneet suomalaisille löylyelämyksiä jo vuosikymmenien ajan. Myös talviuinnin hyödyt on tunnistettu: saunominen ja uinti ovat lahja niin psyykkiselle, fyysiselle kuin sosiaaliselle terveydelle. Lue alta, mitä talviuintipaikkoja suosittelemme lämmöllä!"

 

Joulun aikana avantopaikoissa tunnelma on taattu, ja moni saunoista on auki myös aattona. Ennen avantoon astumista kannattaa tutustua esimerkiksi Suomen ladun avantouintiohjeisiin 

Oletko jo valmiina löylyihin ja veteen? Napsauta jouluradio päälle ja hurauta avantosaunalle. Näitä talviuintipaikkoja suosittelemme lämmöllä: 

 • Tampere, Kaupinojan sauna. Kaupin avantouintipaikka on historiallinen ja tunnelmallinen kohde, joka sijaitsee Näsijärven rannalla vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta. Paikassa voit kokea talvisen luonnon kauneuden ja virkistävän kontrastin erittäin kuuman saunan ja kylmän veden välillä.  
 • Pirkkala, Pereensaaren sauna. Jos kaipaat modernia ja tunnelmallista löylyelämystä Pirkanmaan alueelta, Pereensaaren sauna on varma valinta. Tämän vastavalmistuneen saunapaikan yhteydessä on lämpöinen takkatupa, jossa voit nauttia kylmiä ja kuumia juomia. 
 • Vantaa, Kuusijärven sauna. Legendaarinen Kuusijärven sauna houkuttelee pääkaupunkiseudun uimarit monipuolisiin löylyihin sen sähkö- ja savusaunoihin. Täydellisen rentoutumisen kombon saat ulkoilemalla hiihto- tai ulkoilumaastoissa ja siirtymällä sen jälkeen löylyihin. 
 • Jyväskylä, Sataman viilu. Modernit nautiskelijat, Sataman viilun saunaelämykset odottavat teitä Jyväskylän ydinkeskustassa! Jyväsjärven rannalla sijaitseva viilussa on peräti kolme erilaista saunaa, kaksi kuumaa ulkoporeallasta sekä tietysti kylmäuintipaikka. 
 • Helsinki, Löyly. Haluatko viedä ulkomailta tai kauempaa Suomesta vierailevan sukulaisen Helsinki-elämysten äärelle tai kenties kokeilla itse ensimmäistä kertaa julkista saunaa pääkaupunkiseudulla? Valitse silloin ikoninen ja sykähdyttävä Löyly.  

Välipäivien värityspuuhaa

Hannele Hautaniemi, viestintäkonsultti
”Haluaisitko nautiskella välipäivien hämyisistä illoista vaikkapa konvehteja nautiskellen ja samalla värityskuvia väritellen? Tai nostaa jalat ylös ja nauttia hyvästä kirjasta, kun omat tai sukulaislapset värittävät pinon kuvia? Värittäminen on hyvää aivolepoa niin lapsille kuin aikuisillekin – ja kuvat voi tehdä helposti ChatGPT:n ja Bingin avulla! Alla ohjeet ja jo valmiita värityskuvia."

DALL·E 2023-11-23 11.00.05 - Cartoon-style image of coloring Christmas-themed coloring pages, with a softer and more glittering appearance, using warm Christmas colors like dark g

 

Näin teet värityskirjan tekoälyn avulla

Värityskuvien teko onnistuu vaikkapa ChatGPT:llä, Bingillä tai DALL-Ella.

Jos sinulla on maksullinen ChatGPT 4 -tilaus, voit käyttää GPTStoresta löytyvää, tarkoitukseen koulutettua Coloring Book Hero -GPT:tä. Jos sinulla on Microsoft-tili ja siten pääsy esimerkiksi Bingiin ja Image Creatoriin, voit käyttää myös niitä. 

Kokeile esimerkiksi alla olevia kehotteita ja iteroi itse eteenpäin. Ja tee vaikkapa kokonainen värityskirja lahjaksi! 

Kehote aikuisen värityskuviin: 

Loisitko minulle kolme erilaista ja hauskan jouluista värityskuvaa aikuisen väritettäväksi? Aiheina voisivat olla suomalainen satumetsä upeine eläimineen, erilaiset kuviolliset villasukat sekä karkkikaupan tarjotin täynnä erilaisia ja erimuotoisia makeisia ja konvehteja. Älä tee liikaa yksityiskohtia, jotta kuvissa on tarpeeksi myös valkoista pinta-alaa väritettäväksi. 

Lataa valmiita kuvia, jotka Hannele on luonut  DALL-E:n avulla: satumetsä aikuinen, villasukat, konvehdit 

Kehote 5-vuotiaan lapsen värityskuviin: 

Loisitko minulle kolme suloista ja jouluista värityskuvaa? Ensimmäisen aiheena ovat oravat, karhut ja muut suomalaisen luonnon eläimet talvisessa satumetsässä, jossa niillä on hauskat joulujuhlat ja jouluvaloja. Toisen kuvan aiheena ovat hauskat lankakerillä leikkivät kissanpennut, jotka kurkistelevat vilttien alta ja huonekalujen takaa sekä säntäilevät lankakerien perässä. Kolmannen aiheina ovat hauskat jouluiset avaruusoliot, planeetat ja avaruus. Tee kuvista vaikeustasoltaan sellaisia, että viisivuotias pystyy värittämään ne. 

Lataa valmiita kuvia, jotka Hannele on luonut Coloring Book Herolla (DALL-E).