Kaikulaiset

Me kaikulaiset haluamme olla ihmisiksi. Kuuntelemme ymmärtääksemme niin asiakkaita kuin toisiammekin. Meistä lähtee myös ääntä ja näkemystä, sillä kyllähän Kaiku vastaa, kun siltä huudetaan apua kiinnostavaan viestintään.

kaiku_kiinnostavuuslamelli_6_2160x2160
Aleksi Ahjopalo kuva

Aleksi Ahjopalo

Art Director

Aleksi on tehnyt graafista suunnittelua reilut kymmenen vuotta. Ennen Kaiun riveihin liittymistä hän on tehnyt yrittäjänä projekteja laidasta laitaan. Aleksin kynästä lähtevät ultraskarpit logot, näyttävät visuaaliset identiteetit sekä luovat kokonaisuudet. Graffititaustan takia typografia on lähellä Aleksin sydäntä, ja hän fiilistelee julisteita sekä levyjen kansitaidetta. Vapaa-aika kuluu frisbeegolfin, boulderoinnin ja muutenkin luonnossa olemisen parissa. Hän on myös yksi perustajajäsen kotipanimokollektiivi IHME Brewingissa. 

Vahvuudet:

Graafinen suunnittelu ja art direction, visuaaliset identiteetit, brändäys, logosuunnittelu, luovat ratkaisut, konseptointi

Koulutus:

Medianomi AMK

Katariina Ahonen kuva

Katariina Ahonen

Toimitusjohtaja

Katariina on toinen Kaiun toimitusjohtajista (toinen on Kasper Stenbäck). Katariinalla on kokonaisuus aina hyppysissä ja tavoitteet kirkkaana mielessä. Hän on pitkäpinnainen, eteenpäin katsova ja ratkaisukeskeinen viestinnän ammattilainen. Katariinalla on laaja kokemus viestintäalalta viestintästrategioista projektien suunnitteluun ja toteutukseen. Asiakasviestinnässä Katariina innostuu erityisesti työyhteisöviestinnästä ja viestinnän mittaamisesta. Vapaa-ajalla Katariina lenkittää koiraa, silittää kissaa ja kirjoittaa runoja pöytälaatikkoon.

Vahvuudet:

Strateginen viestintä, viestintäsuunnitelmat, viestinnän mittaaminen, sisäinen viestintä, viestintä ja HR

Koulutus:

VTM, tietojenkäsittelyn tradenomi, yritysjohtamisen ammattitutkinto

Panu Erola kuva

Panu Erola

Strateginen tutkimuskonsultti, Tutkimustoimisto Vastakaiku

Panu on strategisten vaikuttavuusmittarien kehittämisen edelläkävijä. Mittareiden avulla nähdään asiakas- ja henkilöstökokemuksen sekä tulosmittarien yhteydet. Urheilutausta on opettanut Panulle, että menestykseen vaaditaan selvät tavoitteet, oikein kohdistetut toimenpiteet ja tärkeimpiä asioita havainnoiva mittaaminen. Hän osaa rakentaa helposti hyödynnettäviä johdon työkaluja, joilla varmistetaan muutoksen toteutuminen. Panulla on vahva liikkeenjohdon tausta, ja hän on myynnin kehittämisen konkari. Vapaa-aika kuluu urheiluharrastusten, muun muassa agilityn merkeissä.

Vahvuudet:

Strategia, asiakaskokemus, brändi, vaikuttavuuden mittarit

Sanna Franck kuva

Sanna Franck

Vuorovaikutusvalmentaja

Sanna valmentaa esiintymisen ja vuorovaikutuksen teemoja lähes 20 vuoden vankalla kokemuksella. Vaikka esiintyminen on Sannalle mieluista, valmennuksissa hän antaa pääosan osallistujille ja laittaa heidän kehonsa ja mielensä liikkeelle monipuolisten aktivoivien menetelmien avulla. Sanna nauttii siitä, kun saa osallistujat oivaltamaan uutta ja innostumaan itsensä kehittämisestä. Sannalla on opettajan pätevyys sekä vahva koulutus ja osaaminen draamakasvatuksesta. Töiden jälkeen Sanna ulkoilee, on mukana yhdistystoiminnassa ja rämpyttelee kitaraa. Sanna kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon.

Vahvuudet:

Esiintymistaito, vuorovaikutusvalmennus, asiakasviestintä, työyhteisöviestintä

Koulutus:

FM

Niina Haasola kuva

Niina Haasola

Johtaja, yritysviestintä

Niina on organisaatioviestinnän kokenut ammattilainen. Urallaan hän on muun muassa auttanut popularisoimaan tiedettä yliopistossa, viestinyt logistiikka-alasta asiakasjulkaisuissa ja pörssitiedotteissa, toiminut globaalin teknologiajätin puhehenkilönä Suomessa ja koordinoinut finanssialan IT-yrityksen muutosviestintää. Innostuksen takana on loputon uteliaisuus – ihmiset, organisaatiot ja ilmiöt ovat Niinasta kiinnostavia. Siksi hänen ei ole vaikea keksiä, mikä niissä saattaisi kiinnostaa muitakin. Asiakastyössä Niinaa sytyttävät ennen kaikkea mahdollisuus olla asiakkaille avuksi ja näkyvät tulokset.

Vahvuudet:

Yritysviestintä, viestintästrategiat, mediaviestintä,  julkaisut, sisältöjen ideointi ja tuotanto, muutosviestintä

Koulutus:

VTM

Hannele Hautaniemi kuva

Hannele Hautaniemi

Viestintäkonsultti

Hannele on sujuvasanainen sisällöntuottaja, joka tähtää teksteillään aina suoraan kiinnostavuushermoon. Hänellä on kykyä kysyä tarkasti, ajatella luovasti ja kiteyttää kirkkaasti. Hannelen kynä on hioutunut jo monien eri toimialojen sisällöissä, ja koulutustaustaa löytyy ravitsemuksesta ja terveydestä. Kaiun Kehotemuotoiluoppaan projektipäällikkönä toimineen Hannelen saa kuitenkin varmimmin viipymään kahvihuoneessa ja LinkedIn-palstoilla, jos aloittaa keskustelun tekoälystä.

Vahvuudet:

Sisällöntuotanto ja konseptointi, generatiivisen tekoälyn käyttö viestinnässä, kehotemuotoilu, ChatGPT, äänensävy, luova kirjoittaminen, tiedeviestintä ja vaikeiden aiheiden popularisointi.

Koulutus:

ETM

Marcus Henricson kuva

Marcus Henricson

Vanhempi neuvonantaja

Marcus on työskennellyt yhteiskuntasuhteiden sekä strategisten ja oikeudellisten kysymysten parissa yli 20 vuoden ajan. Hänellän on kokemusta puolustusministeriöstä, kaupungin- ja kunnanjohtajan tehtävistä sekä media-alan johtotehtävistä. Lakimiehenä Marcus nauttii suurien tietomassojen käsittelystä. Erikoisosaamisen ytimessä onkin paitsi moniulotteisten ongelmien ratkaiseminen myös vaativien asiantuntijatehtävien hallinta julkisen ja yksityisen rajapinnoilla ja kansainvälisissä verkostoissa, muun muassa turvallisuus- ja puolustusalalla.

Vahvuudet:

Strateginen konsultointi ja viestintä, poliittinen päätöksenteko, kansainvälinen vaikuttajaviestintä, turvallisuus- ja puolustusala, oikeudelliset kysymykset

Koulutus:

OTM

Anne Hänninen kuva

Anne Hänninen

Vanhempi viestintäkonsultti

Anne on uransa aikana saanut kokemusta monenlaisista viestintähommista ja on monessa mukana nyt sisällöntuottajana – sisältöjä kun tarvitaan kaikessa mediasuhteiden hoitamisesta muutos- ja kriisiviestintään. Kääntäjäksi kouluttautuneena hän tuottaa tekstiä yhtä lailla suomeksi kuin englanniksi ja hoitaa haastavatkin hommat tehokkaasti. Hän on omimmillaan, kun pääsee työstämään vaikeita aiheita vaikkapa teknologia- tai finanssialalta tai peräti pureutumaan aivan uuteen alaan. Vapaalla Anne lukee historiasta hömppään ja matkailee mielellään syömään ja juomaan hyvin eri puolilla Eurooppaa.

Vahvuudet:

Sisältöjen ideointi ja tuotanto, muiden tekstin muokkaaminen suomeksi ja englanniksi, kriisiviestintä, muutosviestintä

Koulutus:

FM (kääntäminen ja tulkinta), merkonomi

Kirsi Kaunissaari  kuva

Kirsi Kaunissaari

Palvelumuotoilija & Fasilitaattori

Kirsi on palvelumuotoilun ja fasilitoinnin asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan kehittämään parempia viestinnällisiä ratkaisuja ihmisten tarpeita kuunnellen. Kirsi on urapolullaan työskennellyt pitkään finanssisektorilla erilaisissa rooleissa ja saanut erityistä kiitosta kyvystään selkeyttää monimutkaisia juridisia tekstejä asiakkaalle ymmärrettävämmäksi ja selkeämmäksi kieleksi. Palvelumuotoilun lähestymistapa varmistaa, että viestinnän sisällöt ovat käyttäjilleen hyödyllisiä, selkeästi jäsenneltyjä ja asiakkaan kannalta oikeassa viestintäkanavassa, oli kyseessä sitten intra tai verkkosivu. Parhaat ideat keksitään yhdessä. Kirsi hyödyntääkin työssään paljon yhteiskehittämisen menetelmiä, jotka mahdollistavat erilaisten käyttäjien mukaan ottamisen suunnitteluun. Kirsi kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon. 

Vahvuudet: Viestinnän palvelumuotoilu, asiakaskokemus, asiakaskeskeinen liiketoiminnan kehittäminen. 

Koulutus: Palvelumuotoilu (yamk), Msc in Finance & International Business 

Teija Keso kuva

Teija Keso

Viestintäkonsultti

Teijalla on 15 vuoden kokemus monikanavaisesta terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusviestinnästä. Hän on kartuttanut monipuolisesti kokemusta kuluttaja- ja ammattilaisviestinnän strategisesta suunnittelusta, erilaisista yhteiskunnallisista kampanjoista sekä projektien vetämisestä. Teija on keitetty monessa liemessä elintarviketeollisuuden, apteekkien sekä järjestöjen maailmassa. Vapaalla Teija viihtyy mökkeilemässä ja moottorisahailemassa.

Vahvuudet:

Monikanavaiset viestintä- ja markkinointikampanjat, markkinointiviestintä, ravitsemus- ja terveysviestintä, ravitsemus- ja terveysväitteet, tapahtumat, projektijohto

Koulutus:

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, farmaseutti, markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto

Maria Ketola kuva

Maria Ketola

Viestintäkonsultti

Maria on monipuolinen viestijä ja piinkova projektinvetäjä. Hän syttyy isojen kokonaisuuksien kesyttämisestä ja haluaa ymmärtää asiakkaan maailmaa kokonaisvaltaisesti. Asiakkailleen Maria on suunnittelusta innostuva ja lämminhenkinen kumppani, jonka pitää hyppysissään yhtä lailla kynää kuin laajojen kampanjoiden lankoja. Teemoista häntä kutkuttelevat erityisesti terveys, hyvinvointi, ravitsemus ja ruoka, mutta vuosien aikana viestintäkokemusta on kertynyt useilta toimialoilta. Maria lataa akut parhaiten etnankoiriensa kanssa lenkkipoluilla tai kilpakentillä sekä perheen kanssa rentoutuen. 

Vahvuudet:
Projektien ja asiakkuuksien johtaminen, sisällöntuotanto, terveysviestintä, kampanjat

Koulutus: ETM

Elina Kilpinen  kuva

Elina Kilpinen

Viestintäkonsultti, SEO-asiantuntija

Elina on sisällöntuotantoon erikoistunut viestijä, joka hallitsee myös hakukoneoptimoinnin salat. Elina on työskennellyt pitkään toimittajana, joten hän ymmärtää toimitusten sielunmaisemaa ja kirjoittaa kiinnostavasti niin villiyrteistä kuin viemärijärjestelmistäkin (ja aika monesta asiasta siltä väliltä). Hakukoneoptimointia tehdessään Elina nauttii siitä, että saa sisällöt löytymään Googlen kärkipaikoilta, ja sparraa tarvittaessa kuntoon myös sivuston käytettävyyteen ja tekniseen suorituskykyyn liittyvät asiat. Parasta pään nollausta Elinalle ovat koripallotreenit tai lenkkeily luonnon ääniä kuunnellen. Elina kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon. 

Vahvuudet: sisällöntuotanto, hakukoneoptimointi, mediaviestintä 

Koulutus: VTM (viestintä) 

 

Annikka Koivu kuva

Annikka Koivu

Johtaja, ruoka, terveys ja hyvinvointi

Annikka innostuu haasteista ja lähtee ratkomaan niitä palavalla innolla. Annikalla on monipuolinen 20 vuoden kokemus viestinnästä ja sen johtamisesta järjestö-, toimisto- ja yritysmaailmasta. Asiakastyön ohella Annikka luotsaa Kaiun Ruoka-, terveys- ja hyvinvoinnin tiimiä. Virtaa Annikka saa luonnosta ja kestävyysliikunnasta – saaristossa veneillen ja uiden, metsässä ja poluilla koiran kanssa kävellen ja juosten. Mitä pidempään, sitä parempi – keilillä kuin kelillä.

Vahvuudet:

Strateginen viestintä, viestien kiteyttäminen, kriisiviestintä, mainetyö

Koulutus:

ETM

Ville Kormilainen kuva

Ville Kormilainen

Johtaja, valmennus ja coaching

Villellä on yli 20 vuoden ura mediassa, viestintätoimistoissa, yrittäjänä sekä yritysten markkinointijohdossa. Ville innostuu hulluista ideoista, ja erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on sosiaalinen media sekä nuoret kuluttajat, joita kotonakin on kaksin kappalein. Valmennusosaamista on kertynyt kymmenistä organisaatioista, joissa valmennusteemoina ovat somen lisäksi myös esimerkiksi mediaviestintä sekä asiantuntijan henkilöbrändi. Vapaa-aikaansa Ville viettää stand-up-lavoilla keikkaillen, perheen ja koirien parissa sekä ikuisena opiskelijana myös teologian opintojen parissa.
Vahvuudet: sosiaalinen media, markkinointiviestintä, asiantuntijan henkilöbrändi, myynti sosiaalisessa mediassa, valmennukset, koulutukset

Koulutus: HTM, teol. yo

Jari Korkki kuva

Jari Korkki

Mediaviestinnän ammattilainen

Jari Korkki on kokenut toimittaja, joka tunnetaan kenties parhaiten pitkästä urastaan Yleisradion politiikan toimittajana.
Nyttemmin Jari moniottelee journalismin lisäksi myös tietokirjailijana ja mediakouluttajana. Hänen tuorein teoksensa on Suomen Nato-tiestä kertova Kohti liittokuntaa (Otava 2023). Jarilla on useamman vuoden kansainvälinen kokemus BBC World Servicen palveluksesta Lontoossa. Lisäksi hän on myös suomalaisen paikallisradiotoiminnan pioneereja (Radio 957/Tampereen Ääni Oy). Suomen Radio Hall of Fameen hänet kutsuttiin 2010. Mediakouluttajana Jari tarjoaa osallistujille vinkkejä ja harjoituksia, joiden avulla haastateltavakin saadaan viihtymään suorassa televisiolähetyksessä. Jari kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon. 

Vahvuudet:

Media- ja kriisiviestintä, sisällöntuotanto 

Anna Korvenoja kuva

Anna Korvenoja

Viestintäkonsultti

Anna on viestijä, joka ei pelkää hypätä monimutkaistenkaan aiheiden pariin. Hän viihtyy viestinnän strategisen suunnittelun, kampanjoiden ja projektinhallinnan parissa. Kokemusta Annalla on erityisesti lääketieteen ja terveyden alan viestinnästä ja markkinoinnista niin kansainvälisiltä markkinoilta kuin kotimaiselta järjestöpuoleltakin. Anna nauttii siitä, että voi auttaa asiakkaita kokonaisuuksien hallinnassa sekä löytämään uusia näkökulmia ja toimintatapoja viestintäänsä. Töiden ulkopuolella aika vierähtää perheen, liikunnan ja kulttuurin parissa.

Vahvuudet:

Strateginen viestintä, projektijohtaminen, monikanavaiset viestintä- ja markkinointikampanjat, terveysviestintä, varainhankinta, sijoittajaviestintä 

Koulutus:

VTM (viestintä)

Kimmo Kuokka kuva

Kimmo Kuokka

Teknologiajohtaja, osakas

Kimmo on teknologiaviestinnän asiantuntija ja muotoilee teknologia-asiakkaiden sisällöistä mediaa kiinnostavia. Teknologiaviestinnän ohessa hän pitää huolen siitä, että kaikulaisilla on käytössä työtehtävien mukaiset laitteet ja järjestelmät. Aiemmin Kimmo on työskennellyt muun muassa tietokantakoodarina, verkkopalvelutuottajana sekä toimittajana. Hän on ehtinyt myös kokeilla yrittämistä omassa IT-alan startupissa. Vapaa-ajallaan Kimmo puuhastelee musiikin parissa tai pelaa joko jalka- tai koripalloa. Lomansa hän viettää mieluiten mökillä pötköttäen.

Vahvuudet:

Teknologian tuntemus

Koulutus:

BEng (Digital Information Provision)

Katri Kääriä kuva

Katri Kääriä

Vanhempi neuvonantaja, valmentaja

Katri on herkästi innostuva ja uusia haasteita rakastava yritysviestinnän moniosaaja ja inspiroiva kouluttaja ja valmentaja. Hänestä viestinnän konsultoinnissa on parasta auttaa asiakasta saamaan konkreettisia tuloksia ja arvokkaita oivalluksia. Ne auttavat viestinnän kärkien kirkastamisessa, liiketoiminnan kasvattamisessa sekä avainhenkilöiden viestintävalmiuksien ja koko organisaation vuorovaikutuskulttuurin kehittämisessä. Katri uskoo kumppaniverkostojen ja avoimen vuoropuhelun voimaan ja siihen, että parhaat menestystarinat luodaan yhdessä erilaisten osaajien ja oman alansa huippuammattilaisten yhteistyöllä. Katri kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon.

Vahvuudet:

Viestinnän strateginen suunnittelu, valmentaminen, kouluttaminen, fasilitointi, muutosviestintä, sisäisen viestinnän kehittäminen, asiakkuuksien ja projektien johtaminen

Koulutus:

KTM, Certified Business Coach

Mari Lampimäki kuva

Mari Lampimäki

Viestintäkonsultti

Mari on markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa oivaltavaa viestintää. Monipuolista markkinoinnin ymmärrystä on kertynyt mainostoimistossa, digimarkkinoinnissa sekä asiakkaan puolella työskennellessä. Tarvitsetpa brändiuudistusta, videotuotantoa tai SEO-optimoitua sisältöä, voit luottaa siihen, että Mari saa asiat tapahtumaan. Huumori on elämän suola, jota Mari ripottelee mielellään ympärilleen. Uteliaana luonteena Mari innostuu helposti ja  erityisesti sydän sykkii musiikille, hyvälle ruoalle ja ympäristöasioille. 

Vahvuudet:

Markkinointiviestintä, projektijohtaminen

Koulutus:

KTM, pääaineena markkinointi, Grow with Google -digimarkkinointikoulutus

Ville Lehtovirta kuva

Ville Lehtovirta

Valmentaja, osakas

Insinöörinä viestintäalalla Ville on tehnyt viestintää jo kahdella vuosituhannella Suomessa ja ulkomailla. Hän ymmärtää, miten organisaatioille rakennetaan kiinnostava tarina. Ville on auttanut lukuisia organisaatioita kertomaan tarinansa, ollut viemässä yrityksiä maailmalle ja perustamassa pohjoismaista viestintäketjua. Ville on myös yksi digitaalisen asiakaskokemuksen pioneereista Suomessa, ja hän on on valmentanut yli 200 organisaatiota digitaalisen maailman mahdollisuuksien hyödyntämiseen asiakaskohtaamisissa, myynnissä, markkinoinnissa ja viestinnässä.

Vahvuudet:

Strateginen suunnittelu, mediaviestintä, valmennus, asiakaspalvelun viestintä, kansainvälinen viestintä, tarinankerronta.

Koulutus:

VTK

Rosanna Lyytinen kuva

Rosanna Lyytinen

Viestintäkonsultti, valmentaja

Rosanna on työelämän inhimillistäjä, joka valmentaa ja kehittää asiakkaidensa kirjallista ja kasvokkaista viestintää suurella sydämellä. Alati monimutkaistuvassa maailmassa tarvitaan selkeää ja rakentavaa vuorovaikutusta, ja Rosanna näkeekin, että kukoistuksen siemenet kylvetään vahvistamalla viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Rosanna on paitsi intohimoinen viestijä ja valmentaja myös innokas urheilija. Energiat latautuvat vuodenajasta riippuen joko lenkkitossut tai hiihtomonot jalassa.

Vahvuudet:

Viestintästrategiat ja -suunnitelmat, viestintä- ja vuorovaikutusvalmennukset, kiinnostavuusmuotoilu, sosiaalinen media, sisällöntuotanto, kampanjat, sisäinen viestintä, nuoret kohderyhmät

Koulutus:

FM (Viestintä)

Reetta Martikainen kuva

Reetta Martikainen

Visuaalinen suunnittelija

Visuaalisuuden ammattilainen Reetta muuttaa datan grafiikaksi, pureskelee strategiat kuviksi ja prosessit animaatioiksi. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus graafisesta suunnittelusta markkinoinnin, viestinnän ja palvelumuotoilun parissa. Reetta sujahtaa vikkelästi ja mielellään minkä tahansa toimialan syövereihin. Mitä tylsempi aihe, sitä kiinnostavamman visualisoinnin siitä saa ponnistettua. Hänen kynästään tulee näkyvää jälkeä myös yhden viivan piirroksina erilaisista kaupunkinäkymistä. Vapaa-ajalla Reetta harjoittaa ajattelua taiteen tekemisen keinoin sekä hyötypyöräilemällä. Reetta kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon.

Vahvuudet:

Visuaalinen suunnittelu, kuvitus

Koulutus:

TaM

Jouko Marttila kuva

Jouko Marttila

Valmentaja, perustajaosakas

Joukoa kokeneempaa ja monitaitoisempaa viestinnän ammattilaista tuskin löytyy. Hän on kulkenut BBC:n ja Ylen kautta perustamaan Arvopaperi-lehteä ja käynnistämään Suomen Forbesia. Hänellä on kokemusta myös toimimisesta pörssi- ja pankkivalvonnan viranomaisena Helsingissä ja Lontoossa. Ennen Kaikua Jouko vastasi Suomen Pankin viestinnästä. Valmentajana hän on sparrannut organisaatioiden johtoa ja asiantuntijoita haastavissa tilanteissa sekä toiminut strategisena neuvonantajana. Jouko on valtiotieteiden tohtori, mustan vyön judoka ja teräsmiestriathlonisti, joka viihtyy kalastamassa ja metsänhoitopuuhissa.

Vahvuudet:

Strateginen viestintä, media- ja vuorovaikutusvalmennukset, kriisiviestintä

Koulutus:

VTT

Henri Mustonen kuva

Henri Mustonen

Art Director

Henri on omimmillaan projekteissa, joissa tarvitaan luovuutta, visuaalisuutta ja kykyä katsoa asioita uudesta vinkkelistä ongelman ratkaisemiseksi. Hän tuo työhön yli 20 vuoden kokemuksensa ja tuoreita ideoita, olipa kyseessä vuosikertomus, sisäisen viestinnän projekti tai sydäntään erityisen lähellä oleva yritysilmeiden, logojen ja kampanjoiden suunnittelu. Henri yrittää jatkuvasti löytää maailman trendeistä tai tapahtumista linkkejä, joita voi hyödyntää työssään. Kun työpöydällä on uusi ja mielenkiintoinen haaste ja toimistolla energinen fiilis, homma toimii. Luonto ja kulttuuri pitävät mielen terässä.

Vahvuudet:

Luovuus, graafinen suunnittelu, konseptointi, vuosikertomukset, markkinointi, yritysilmeen suunnittelu, vaikeiden asioiden ymmärrettäväksi muokkaaminen, strategian visualisoinnit

Koulutus:

PPV, MAT, merkonomi

Noora Niemelä (vanhempainvapaalla) kuva

Noora Niemelä (vanhempainvapaalla)

Viestintäkonsultti

Noora on utelias ja kekseliäs viestintäkonkari, joka muuttaa hyvät ideat toimiviksi suunnitelmiksi ja merkitykselliseksi viestinnäksi. Noora syttyy rikkaasta ja vivahteikkaasta kielestä, innostavista tarinoista sekä rohkeista ideoista – ja uskoo, että viestinnällä on voima tehdä maailmasta entistä ymmärrettävämpi. Noora on myös monipuolinen viestinnän valmentaja ja nauttii vaikuttavien sanojen ja lauseiden pyörittelystä sekä asiantuntijoiden oivalluttamisesta. Vapaa-ajalla Noora viihtyy etenkin joogamatolla, hyvän kirjallisuuden parissa ja merimaisemissa. 

Vahvuudet:

Viestinnän suunnittelu, projektinjohto, yritysviestintä, valmentaminen, sisäinen viestintä, kriisiviestintä, sosiaalinen media

Koulutus:

FM ja kielikonsultin erikoistumistutkinto

Päivi Palva-Väänänen kuva

Päivi Palva-Väänänen

Hallinto, HR- ja toimistoasiat

Päivi on toimistomme sielu, jonka hersyvän iloinen elämänasenne valaisee synkimmätkin talvipäivät. Hän on asiakaspalvelun ja toimistotyön konkari ja pitää huolen siitä, että työkavereiden arki rullaa ja asiakkaiden on aina mukava tulla meille. Elämänkokemusta ja kulttuurintuntemusta on karttunut Suomen lisäksi Luxemburgissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa asumisesta. Vapaa-ajalla Päivi zumbailee ja lenkkeilee kääpiöbulliherra Alfien kanssa. Viikonloput ja lomat vierähtävät mökillä ystävien ja perheen kanssa.

Vahvuudet:

asiakaspalvelu, asiakasviestintä, tapahtumien järjestäminen, hallinto 

Koulutus:

Liiketoiminnan perustutkinto, myyntisihteerin tutkinto, toimistoesimiehen tutkinto

Pauliina Perttuli  kuva

Pauliina Perttuli

Valmentaja, vuorovaikutuksen asiantuntija

Käytännönläheisestä ja innostavasta otteestaan tunnettu Pauliina kehittää vuorovaikutuksesta parempaa. Pauliina on työyhteisöjen kehittämisen, vuorovaikutuksen ja oppimisen asiantuntija sekä kysytty valmentaja ja fasilitaattori. Hänellä on reilun 15 vuoden kokemus viestinnän valmentamisesta ja uteliaan oppijan mieli. Pauliina kyllä keksii keinot, joilla asiakas nousee seuraavalle tasolle vuorovaikutusta kehittämällä! Energiaa arkeen hän ammentaa perheen kanssa touhuamisesta, pyöräilystä ja päivittäisestä annoksesta hyvää kirjallisuutta. Pauliina kuuluu Kaiun kumppaniverkostoon.

Vahvuudet:

Valmentaminen, kouluttaminen, fasilitointi, vuorovaikutuksen kehittäminen, työyhteisöviestintä

Koulutus:

FM (puheviestintä)

Kaija Pohjala kuva

Kaija Pohjala

Johtaja, kansainvälinen liiketoiminta, osakas

Kaija on rohkea johtaja, joka uskaltaa kyseenalaistaa asioita, eikä taivu suurienkaan haasteiden edessä. Runsaan 30 vuoden viestinnän ja liikkeenjohdon kokemuksellaan Kaija oli yksi ensimmäisistä naisista viestintätoimistoyrittäjänä, jonka toimisto jatkaa edelleen huipulla, nyt osana uutta Kaikua. Erityisenä intohimona Kaijalla on valmentava muutosjohtajuus sekä muutos- ja kriisiviestintä. Laajaverkostoinen ja kansainvälinen moniosaaja nauttii erilaisten ihmisten kohtaamisista ja tukemisesta. Tavoitteena on luottamuksen ja ymmärryksen synnyttäminen sekä vastuullisen vuorovaikutuksen luominen.

Vahvuudet:

Ylimmän johdon coaching, muutoksen johtaminen, muutos- ja kriisiviestintä

Koulutus:

VTM

Kaisa Rajala kuva

Kaisa Rajala

Vanhempi viestintäkonsultti

Kaisalla on mittavasti kokemusta viestinnän eri osa-alueista ja erityisesti kansainvälisten pörssiyhtiöiden viestinnästä. Kaisa on huippuunsa viritetty organisoija ja aikatauluttaja, joka hallitsee sekä strategisen että kädet savessa tekemisen. Hän myös osaa nähdä yksityiskohdat osana kokonaisuutta. Kaisa uskoo, että viestintä on kestävyyslaji. Hän innostuu erityisesti työyhteisöviestinnästä, joka onnistuessaan luo edellytykset yhteisen kulttuurin, vuoropuhelun ja työntekijäkokemuksen rakentamiselle. Vapaalla Kaisa puutarhuroi, menee metsään koiran kanssa ja nollaa aivot dekkareiden parissa.

Vahvuudet:

Viestintästrategiat ja -suunnitelmat, sisäinen viestintä, työyhteisöviestintä, viestinnän kehittäminen ja prosessit, mediaviestintä, muutosviestintä, sijoittaja- ja talousviestintä, yritysilme, projektijohtaminen

Koulutus:

Tradenomi

Elias Reinikainen kuva

Elias Reinikainen

Viestinnän suunnittelija

Elias on vuorovaikutuksen ilmiöitä ymmärtävä viestinnän yleisosaaja, jonka aivojen tuotos näkyy erityisesti innostavissa sisällöissä ja luovuutta vaativissa kokonaisuuksissa. Kiireessäkin ratkaisut hoituvat nopean päätöksenteon ja rempseän huumorin värittämällä otteella. Eliakselta eivät ideat lopu, ja hän työskentelee mieluiten ravistelua vaativien konseptien parissa, joiden avulla sidosryhmät voidaan tavoittaa kekseliäillä ja monikanavaisilla keinoilla. Ideapankin vireen säilyttämiseksi Elias kuluttaa vapaa-aikansa särökitaran, raskaiden painojen ja kirjojen keskellä.

Vahvuudet:

Sosiaalinen media, sisällöntuotanto, mediasuhteet, viestinnän konseptointi, vuorovaikutuksen ilmiöt, digitaalinen markkinointi

Koulutus:

FM

Tomi Rintanen kuva

Tomi Rintanen

Vastuullisuusviestintäkonsultti

Tomi on kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan moniosaaja. Hänellä on kokonaisvaltaista kokemusta vastuullisuustoimintojen johtamisesta globaalissa pörssiyrityksessä sekä monipuolista kokemusta konserniviestinnän kiemuroista. Tomin mielestä parasta hänen työssään ovat sen monipuolisuus ja merkityksellisyys. Häntä motivoivat vastuullisuustyön valtavirtaistuminen ja ilmastotyön yhä pakottavampi kiireellisyys. Yritysvastuu ei ole enää marginaali-ilmiö, ja alalla tarvitaan lisää kokeneita osaajia.

Vahvuudet:

Vastuullisuusraportointi ja -viestintä, vuosikertomukset, ympäristö- ja sosiaalinen vastuu, ihmisoikeus-kysymykset tuotantoketjussa, ESG-viestintä sijoittajille sekä sidosryhmävaikuttaminen

Koulutus:

KTM

Simo Rissanen kuva

Simo Rissanen

Yhteiskunnallisen viestinnän konsultti

Simo on politiikan ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija. Hänelle on kertynyt vaikuttamisen kokemusta konsulttina, sosiaali- ja terveysalalta asiantuntijana sekä puoluetoimistolta. Vaikka Simo keskustelee mielellään mistä vain politiikkaan liittyvästä, ovat ilmasto- ja ympäristöasiat sekä kestävä kehitys erityisen lähellä hänen sydäntään. Monimutkaisetkin yhteiskunnalliset kysymykset tiivistyvät Simon työpöydällä selkeiksi viesteiksi ja analyyseiksi. Simon päivä alkaa aina kaurapuurolla ja sisältää usein ulkona liikkumista, podcastien kuuntelua ja brittidekkareita. 
Vahvuudet: Poliittinen analyysi, yhteiskunnallinen viestintä, vaikuttamisstrategiat ja -suunnitelmat, vihreä siirtymä & kestävyysmurros 

Koulutus: MMM 

Pete Saarnivaara kuva

Pete Saarnivaara

Hallituksen puheenjohtaja, strateginen konsultti, osakas

Neljännesvuosisadan viestintäalalla toiminut Pete on lehmänhermoinen viestinnän neuvonantaja ja organisaattori, joka pääsee toden teolla vauhtiin kriisitilanteissa. Pete on johtanut viestintätoimistoa liki 15 vuotta ja toiminut myös alan luottamustehtävissä. Asiakastyössä hän keskittyy johdon ja asiantuntijoiden sparraukseen ja konsultointiin, viestinnän ja markkinoinnin johtamiseen sekä kriisiviestintään. Vapaa-ajallaan Pete on epänormaalin kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä – aina silloin, kun ei ole kaunokirjallisuuden tai perheen parissa (ja usein silloinkin) tai mailan varressa squash- tai sulkapallokentällä.

Vahvuudet:

Strategia, johtaminen, johdon sparraus ja valmennus, markkinointi, kriisiviestintä, yhteiskunnallinen viestintä.

Koulutus:

VTK

Annina Salminen kuva

Annina Salminen

Viestintäkonsultti

Positiivisesta työotteesta tunnettu markkinointiviestinnän ammattilainen Annina kutsutaan paikalle, kun halutaan ohjata ihmiset kiinnostavien viestien äärelle mainonnan avulla. Monipuolinen tausta digimarkkinoinnissa ja sisällöntuotannossa on muokannut Anninasta somekameleontin, jolta luonnistuu niin taktinen mainonta kuin strategiset brändikampanjat. Hän innostuu erityisesti kiehtovista tarinoista brändien taustalla sekä asiakaskokemuksen kehittämisestä. Annina nauttii uusiin ihmisiin tutustumisesta sekä arvostaa inhimillisyyttä työelämässä. Energiaa arkeen tuovat tanssi ja aerobic sekä ystävien kanssa vietetyt hetket kahvikupposen äärellä.

Vahvuudet:

Digimarkkinointi, markkinointiviestintä, sisällöntuotanto, projektinhallinta, sosiaalinen media, asiakasymmärrys, tapahtumatuotanto

Koulutus:

KTM

Henri Salomaa kuva

Henri Salomaa

Viestinnän suunnittelija

Henri hälytetään paikalle, kun tarvitaan kiinnostavia tekstejä ja idearikkaita oivalluksia yhteiskunnallista näkemystä unohtamatta. Työtaustaa löytyy yli kymmenen vuoden verran muun muassa Helsingin Sanomien toimituksesta, ja kansainvälisyyttä on karttunut erilaisista EU-hankkeista sekä yrityskonsultoinnista Kiinasta. Vuosien varretta versoneet, yhteiskunnan ilmiöitä selkoselittävät kolumnit voisi julkaista 300-sivuisena kirjana. Gradussaan Henri tutki yhdenvertaisuuden toteutumista Suomen kaupunkien palveluiden digitalisaatiossa. Kuntosalin seinällä on myös medianomin (journalismi) tutkinto Haaga-Helia-ammattikorkeakoulusta.

Vahvuudet:

Kirjoittaminen, tekstien editoiminen, sisältöjen ideoiminen, yhteiskunnallinen viestintä

Koulutus:

YTM, medianomi

Mariella Siukosaari kuva

Mariella Siukosaari

Hallinto, kansainväliset asiakkuudet

Hallintotiimin jäsenenä Mariella on tottunut työskentelemään vaihtelevien työtehtävien parissa, joita tehdessään pyrkii aina yhteiseen hyvään. Aktiivisella ja itsenäisellä otteella hän ratkoo erilaisia henkilöstö- ja taloushallinnon tehtäviä. Työssä oppiminen ja kehittyminen on hänelle tärkeää arjen rutiinien keskellä. Persoonaltaan hän on avoin, reipas ja ripeästi toimeen tarttuva. Arjen estetiikka, hyvä ruoka ja salapoliisidekkarit ovat lähellä sydäntä, samoin oma perhe. 

Vahvuudet:

Paineensietokyky, organisointitaidot, kasvomuisti

Koulutus:

KTM

Elisa Spolander kuva

Elisa Spolander

Viestinnän suunnittelija

Elisa on sisällöntuotantoon erikoistunut viestinnän moniosaaja, jonka tarkoissa näpeissä syntyvät yhtä lailla kirjalliset kuin visuaaliset työt. Elisalla on aikaisempaa työkokemusta sekä lifestyle-lehtien toimituksista että julkisen sektorin viestinnästä: monipuolisen taustansa ansiosta hänelle on kehittynyt erinomainen viestinnällinen muuntautumiskyky ja taito luoda sisältöjä erilaisille kohderyhmille. Elisa tykkää ilahduttaa työkavereitaan itsetehdyillä leivonnaisilla ja rentoutuu vapaa-ajallaan mieluiten hyvien elokuvien ja kokkailun parissa.

Vahvuudet:

Sisällöntuotanto, tekstien editointi ja oikoluku, sosiaalisen median sisällöt, visuaalinen viestintä

Koulutus:

YTM (viestintä ja visuaalinen journalismi)

Kasper Stenbäck kuva

Kasper Stenbäck

Toimitusjohtaja

Kasper on toinen Kaiun toimitusjohtajista (toinen on Katariina Ahonen). Kasper löytää monimutkaisistakin kokonaisuuksista oleellisen ja rakentaa niihin luovat viestinnälliset ratkaisut kuulija ja käyttäjä edellä. Hän pysyy rauhallisena tiukemmassakin paikassa ja miettii aina sitä, miten asiat voisi tehdä paremmin. Fläppitaulu-konseptoinnille, suodattamattomille ideoille ja tuorejauhetulle kahville syttyvä ongelmanratkaisija nauttii, kun lähtökohdiltaan haastava ja monisyinen projekti saadaan maaliin yllätyksellisellä mutta toimivalla tavalla.

Vahvuudet:

Brändisuunnittelu, kampanjakonseptit, verkkosivujen käyttöliittymät, sosiaalisen median suunnitelmat, lanseeraukset, videotuotannot, käyttäjäkoulutukset

Koulutus:

KTM, kansainvälinen liiketoiminta. Aalto PRO palvelumuotoilukokonaisuus.

Salla Syrman kuva

Salla Syrman

Vanhempi viestintäkonsultti, valmentaja, osakas

Salla rakastaa työtään – ja se näkyy asiakkaiden palautteessa! Hänellä on yli 15 vuoden kokemus viestinnän kehittämisestä ja kuudes aisti kiinnostavien tarinoiden vainuamiseen. Hän keksii aina tien esteiden yli ja tunnistaa mahdollisuuksia sielläkin, missä muut näkevät vain harmaata. Asiakastyön ohella Salla johtaa Kaiun omaa markkinointia ja oppii mielellään uutta verkostoissa, mm. Procomin valmentajaverkoston puheenjohtajana ja Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen hallituksessa. Akut latautuvat joogamatolla ja luonnossa. 

Vahvuudet:

Strateginen luova viestintä, viestinnän valmennus ja fasilitointi, brändi ja äänensävy.

Koulutus:

FM (kielet ja kielitiede), markkinointiviestinnän johtamisen erikoisammattitutkinto,  sertifioitu fasilitaattori (Grape People), opistotasoinen toimittajakoulutus, sosiaalipsykologian opintoja

Katariina Tenhunen kuva

Katariina Tenhunen

Toimitusjohtaja, Tutkimustoimisto Vastakaiku

Katariina on määrätietoinen ja kunnianhimoinen kehittäjä, joka auttaa positiivisella otteellaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia. Katariina sparraa johtoryhmiä ja tukee yrityksiä ja yhteisöjä vaativissa strategian, brändin sekä asiakas- ja henkilöstökokemuksen kehittämisprosesseissa. Monipuolisessa asiantuntijatyössään hän on toiminut yli viidentoista vuoden ajan konsulttina, valmentajana ja tutkijana. Sen lisäksi Katariina on johtanut ja kasvattanut tutkimusyritysten liiketoimintaa kymmenisen vuotta. Vapaa-ajalla Katariina rentoutuu mökillä, matkustelee ja nauttii valokuvaamisesta.

Vahvuudet:

Strategia, asiakaskokemus, brändi, johtaminen, henkilöstökokemus, konsultointi, valmentaminen

Koulutus:

KTM

Anna-Mari Tiilikainen kuva

Anna-Mari Tiilikainen

Vanhempi neuvonantaja, talousviestintä & IR

Anna-Marin ominta alaa ovat pääomamarkkinat, sijoittajasuhteet ja mediaviestintä. Arvopaperimarkkinoilla optiomeklarinakin vankkaa kokemusta kartuttanut Anna-Mari on jatkuvasti ajan hermolla – työ kansainvälisten finanssijättien kanssa on erinomainen näköalapaikka maailman talouteen ja sijoittamiseen. Lisäksi Anna-Mari on ollut mukana lukuisissa yritysjärjestelyissä ja pörssilistautumisissa. Anna-Mari nauttii erityisesti työnkuvan nopeatempoisuudesta ja monipuolisuudesta sekä siitä, miten tilanteet talousmaailmassa elävät kaiken aikaa. 

Vahvuudet:

Viestintästrategiat ja -suunnitelmat, brändin rakentaminen ja tunnettuuden kasvattaminen, mediasuhteet, sijoittajaviestintä, sijoittajasuhteet (IR), transaktiot (M&A, IPO), projektinhallinta, finanssitoimiala

Koulutus:

KTM

Siiri Valkeisenmäki kuva

Siiri Valkeisenmäki

Viestintäkonsultti

Siirille hyvä asiakaskokemus on kaiken lähtökohta. Viestinnässä ja markkinoinnissa innostavinta on juuri se, miten niillä vaikutetaan kokemusten muodostumiseen. Aiemmin myös finanssi- ja järjestöpuolella työskennelleen Siirin käsissä erilaiset projektit etenevät vauhdikkaasti ja varmasti eteenpäin. Siiri on ratkaisukeskeinen tiimipelaaja, ja siksi tiimityöllä saavutetut raikkaat ideat ovat oman työn suola. Vapaalla Siiri rentoutuu urheilun ja ulkoilun parissa – kaikki vuodenajat tarjoavat mielenkiintoista tekemistä ulkosalla!

Vahvuudet:

Projektinhallinta, ideointi, asiakaskokemus, markkinointi, sosiaalinen media

Koulutus:

KTM

Vesa Valonen kuva

Vesa Valonen

Vanhempi neuvonantaja

Vesa rakentaa asiakkaistaan ajatusjohtajia kiinnostavuusmuotoilun keinoin. Hän löytää asiakkaalle avautuvat mahdollisuudet ja ratkaisut heidän pulmiinsa vaikeidenkin haasteiden keskeltä – yleensä  vaativimmat tehtävät ovat myös kaikkein palkitsevimpia. Hänellä on kokemusta yritysten viestinnästä kansainvälisistä jäteistä startup-yrityksiin. Asiakaskunta on nykyisin teknologiapainotteista, mutta entinen taloustoimittaja tuntee eri aloja ja liike-elämän lainalaisuuksia laajemmaltikin.

Vahvuudet:

Viestintästrategiat ja -suunnitelmat, brändin rakentaminen ja tunnettuuden kasvattaminen, mediasuhteet, teknologia-alan ymmärrys.

Koulutus:

KTM

Kirsi Valta-Makkonen kuva

Kirsi Valta-Makkonen

Strateginen viestintäkonsultti, kumppanuusjohtaja

Kirsi on kokenut viestinnän ammattilainen, jolla on yli 30 vuoden työkokemus järjestöissä, säätiöissä, eri medioissa ja pörssiyrityksissä. Hän on erikoistunut viestinnän strategiseen suunnitteluun, ideointiin ja konseptointiin, mikä tekee hänestä arvokkaan resurssin kaikenlaisten viestintähankkeiden hallinnassa. Vahvat mediasuhteet ja ymmärrys mediakentästä luovat vankan pohjan menestyksekkääseen asiakastyöhön. Viestintävalmentajana Kirsi osaa motivoida ja innostaa osallistujia kehittämään omia viestintätaitojaan. Kirsin asiakkaat voivat luottaa hänen kykyynsä pitää langat käsissään suunnittelusta toteutukseen, varmistaen aikataulujen pitävyyden ja projektien sujuvuuden. Kirsi johtaa myös Kaiun kumppaniverkostoa, mikä mahdollistaa parhaat osaajat ja ratkaisut asiakkaillemme erilaisiin viestinnän tarpeisiin ja haasteisiin. Entisenä kilpaurheilijana Kirsi pitää yllä tasapainoa työelämän ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin välillä aktiivisten liikuntaharrastusten kautta sekä lataa akkuja mökillä perheen kanssa.

Vahvuudet:

Viestinnän strateginen suunnittelu, mediasuhteet, ideointi, valmennukset, kumppaniyhteistyön johtaminen ja konseptointi

Koulutus:

VTM (viestintä), ammatillinen opettajapätevyys ja JOKO-johtamiskoulutus

Markku Vänskä kuva

Markku Vänskä

Vanhempi viestintäkonsultti, osakas

Luova ote haasteiden edessä ja laaja viestinnän osaaminen ovat Markun erityisiä vahvuuksia. Markulla ei ole tapana jäädä tuleen makaamaan, vaan asiaan kuin asiaan löydetään yleensä ratkaisu. Opinnot akselilla Berliini–Boston–Helsinki loivat pohjaa ja yli neljännesvuosisadan mittainen työkokemus ovat jalostaneet taitoja tunnistaa kiinnostavia näkökulmia. Työn ulkopuolella maailmanmeno sekä erityisesti yhteiskunnallinen keskustelu ja historia kiinnostavat laajasti. Pohdiskelun lomassa on aikaa myös harrastaa kulttuuria ja liikuntaa monipuolisesti, erityisesti pallopelit ovat lähellä sydäntä.

Vahvuudet:

Viestinnän strateginen suunnittelu ja johtaminen, valmennus ja fasilitointi, muutos- ja kriisiviestintä

Koulutus:

Fil.yo (yleinen historia), B.A. (historia, valtiotiede, tiedotusoppi), M.Sc. (journalismi), MBA (Information Technology Management)

Elisa Ylinen kuva

Elisa Ylinen

Johtaja, sisällöt

Suunta sumea, kokonaisuus kateissa? Elisa on tiukoissa tilanteissa testattu strateginen viestijä, joka tuo pöytään näkemystä, varmuutta ja lähes 20 vuoden viestintäkokemuksensa. Elisalla on lyömätön kyky oivaltaa olennainen, siivilöidä sekamelska selkeäksi ja luotsata kiemuraisimmatkin projektit loppuun asti. Muutostilanteista motivoituva Elisa innostuu aina, kun pääsee pureutumaan organisaation ytimeen – sen identiteettiin ja olemassaolon oikeutukseen. Sisältötiiminsä kanssa Elisa on hionut ilmaisuvoimansa huippuunsa. Elisasta oli tulla ammattiviulisti, mutta musiikki jatkuu rakkaana harrastuksena.

Vahvuudet:

Strateginen viestintä, muutosviestintä, kriisiviestintä, luovat sisällöt, sisäisen viestinnän kehittäminen, äänensävy

Koulutus:

KTM

Taru Äikäs kuva

Taru Äikäs

Hallinto, talous

Taru on todellinen superorganisaattori, jolla taatusti pysyvät värikkäät langat käsissä. Monipuoliset tehtävät hoituvat häneltä suomen lisäksi myös englanniksi. Nykyisissä tehtävissä Taru hyödyntää aiempaa kokemustaan muun muassa hallinnollisista tehtävistä, toimien apuna myös asiakaspalvelussa sekä myynnin ja markkinoinnin tukitehtävissä. Vapaa-ajallaan Taru pitää käsillä tekemisestä, käsityöt ja leivonta ovatkin hänen lempipuuhia.

Vahvuudet:

Monipuolinen osaaja, monta rautaa tulessa, näppärä käsistään