Lääkkeetön Itämeri -kampanjassa hävitetään vanhat lääkkeet ympäristöystävällisesti

Haaste

Vanhoja lääkkeitä heitetään edelleen viemäriin ja roskikseen. Sieltä ne voivat päätyä luontoon ja vesistöihin tai esimerkiksi lasten käsiin. Viemäriin joutuneet lääkkeet kulkeutuvat jätevedenpuhdistamoihin, joita ei ole suunniteltu niitä poistamaan.

Ratkaisu

Tartuimme haasteeseen ja olemme koonneet vuodesta 2018 alkaen vuosittain yhteen aiheesta kiinnostuneita ja huolestuneita tahoja. Vuoden 2021 kampanjassa oli mukana kaikkien aikojen suurin kumppanijoukko, yhteensä 14 kumppaniorganisaatiota. Kampanjoissa on tuotettu materiaaleja radioon, televisioon, sosiaalisen median kanaviin sekä kumppanien omiin kanaviin.

Tulokset

Kampanja on saavuttanut vuosittain laajasti näkyvyyttä eri kanavissa ja apteekeissa. Kampanjan onnistuneista toteutuksista kertovat sen vuosittainen toteutus ja se, että moni kumppani on ollut mukana alusta lähtien.

Vuonna 2021 kampanjaviesti tavoitti sosiaalisessa mediassa yli 1,2 miljoonaa henkilöä, radiokampanja 1,57 miljoonaa kohderyhmän kuulijaa ja kampanjatiedotteen potentiaalinen tavoittavuus oli 1,74 miljoonaa lukijaa.

Kampanja toteutetaan myös vuonna 2022.